Pobijedite proljetni umor!

pobjeda umora cover newsletter

Priroda se polako budi, a mi kao da se pripremamo za zimski san.
Ako se osjećate umorno i iscrpljeno, ne brinite, vjerojatno vas je samo uhvatio ‘proljetni umor’.

Nakon uspavane zime, potrebno se prilagoditi drugačijem bioritmu i duljim danima koji od nas zahtijevaju i nešto veću količinu energije.
Pročitajte naše savjete i pobijedite proljetni umor prehranom, dodacima i vježbom!

1. Opskrbite se željezom!

Povećajte unos hrane bogate željezom ili ga unesite pomoću dodataka prehrani. Tamnozeleno lisnato povrće, lješnjaci, govedina, janjetina, ili sardine samo su jedan dio namirnica koje obiluju željezom.

2. Povećajte energiju unosom koenzima Q10 i Rodiole

Koenzim Q10 je vrlo važan faktor u načinu na koje naše tijelo proizvodi energiju. Naše ga tijelo samo proizvodi, no kako starimo, proizvodimo ga sve manje. Upravo zato bitno ga je nadoknaditi pomoću hrane ili dodataka prehrani.
Oboružajte se namirnicama poput skuše, sardine, lososa ili govedine te kikirikija i špinata ili ga unesite pomoću kapsula.

Rodiola je biljka za koju se vjeruje da povećava energiju i živahnost, a pozitivno utječe na koncentraciju i pamćenje. Kapsule Rodiole obogaćene su koncentratom aronije, kao i vitaminima B1 i B6, koji doprinose normalnom i zdravom funkcioniranju mozga i živčanog sustava, kao i normalnom metabolizmu stvaranja energije.

3. Jedite ugljikohidrate

Ugljikohidrati su izvrsni za podizanje energije, no samo kada je riječ o onima koji se sporo razgrađuju. Namirnice poput zobi, ječma, heljde, riže, graha i graška te korjenasto povrće poput krumpira i batata pružit će vam stalnu opskrbu glukozom i energijom.

4. Vježbajte

Fizička aktivnost je obvezna. Vježbanje je jedan od najboljih načina da spriječite krizu s osjećajem općeg umora. Kretanjem produbljujete disanje i poboljšavate opskrbu tijela kisikom. Dolaskom lijepog i sunčanog vremena, predlažemo da vježbu preselite na svjež zrak.
Motivirajte se kupovinom sportskih krpica u kojima ćete trening odraditi bez problema! 🙂

Ne odgovaramo za eventualne pogreške nastale u opisu ili cijenama proizvoda.
Cijene i popusti podložni su promjenama sukladno odlukama Zakupnika.