Kreativne pisanice

Kreativne pisanice


Pravo je vrijeme da pisanice dobiju novo ruho.  
Predlažemo ti tri zabavna i inovativna načina ukrašavanja. Većinu stvari koje trebaš, vjerojatno imaš kod kuće, a po potrebi ih možeš kupiti u Mülleru, dm-u i Konzumu u Avenue Mallu. Dodaj malo kreativnosti i rezultati će te oduševiti. 
slika 1
Pisanice ukrašene pomoću čipke  

Za ovaj način potrebno je imati malo sreće i pronaći stari čipkani stolnjak. Sam proces je jednostavan, a rezultat će te oduševiti. Komadić čipke zamotaj oko pisanice te pričvrstiti ljepilom i stavi u boju po želji. Pisanice je potrebno ostaviti u boji prema uputstvima, izvaditi i pustiti da se osuše te na samom kraju skinuti čipku.
slika 2

Pisanice u obliku voća i povrća  

Ovakav način ukrašavanja, osim što izgleda vrlo efektno, zasigurno će razveseliti najmlađe članove obitelji. Upotrijebi kolaž papir, ljepilo i boje po izboru (tempere, vodene ili akrilne boje) i uz pomoć najmlađih napravi što više različitog voća i povrća.
slika 3


Bojanje pisanica na prirodan način 

Pisanice možeš obojati i namirnicama koje već imaš u kuhinji.  
Postupak je uvijek isti. U litri vode prokuhaj 2-3 žlice alkoholnog octa. Kada voda zakuha dodaj namirnicu koju koristiš za bojanje, a potom i jaja. 
Ovisno o boji koju želiš, koristi razne namirnice.  
Crvenu ćeš dobiti uz pomoć cikle ili veće količine ljuske crvenog luka. 
Za žutu dodaj kurkumu ili koricu limuna. 
Špinat, blitva i kopriva dati će zelenu, a crveni kupus plavu boju. 
 
 
Nakon što smo ti pokazali nekoliko načina kako ukrasiti pisanice, oslobodi svoju kreativnost i snalažljivost. Naravno, u proces uključi ostale članove obitelji i zabave neće nedostajati. 
Dobru zabavu i sretan Uskrs!