slika 1

Sastojci: 

1 kg glatkog brašna 
3 žlice ruma 

200 ml mlakog mlijeka  
3 jaja 
2 dodatna žumanjka 
100 grama šećera 
1 vrećica bourbon vanilin šećera 

1 žličica soli 
100 grama maslaca 
100 grama svinjske masti 
15 grama suhog kvasca za kolače 
2 žličice korice naranče 

2 žličice korice limuna 
3 reda čokolade za kuhanje 

Priprema: 
Pomiješaj brašno, suhi kvasac, obični šećer, vanilin šećer, sol, mast i maslac te ih lagano miksaj mikserom.  
Polako dodaj prethodno umućena jaja, žumanjke i mlijeko. Zatim dodaj  rum, koricu limuna i naranče i miksaj 5 minuta. Potom smjesu prebaci na podlogu posutu brašnom i zamijesi. 
 
Tijesto prebaci u posudu posutu brašnom i ostavi dok ne postigne dvostruko veći volumen. To obično traje do 2 sata. 
 
Kada se tijesto digne, ponovno ga premijesi. 
Nasjeckaj tamnu čokoladu i ubaci komadiće u smjesu, a potom ju ponovno lagano izmiksaj.