
Sastojci:
1 kg glatkog brašna
3 žlice ruma
200 ml mlakog mlijeka
3 jaja
2 dodatna žumanjka
100 grama šećera
1 vrećica bourbon vanilin šećera
1 žličica soli
100 grama maslaca
100 grama svinjske masti
15 grama suhog kvasca za kolače
2 žličice korice naranče
2 žličice korice limuna
3 reda čokolade za kuhanje
Priprema:
Pomiješaj brašno, suhi kvasac, obični šećer, vanilin šećer, sol, mast i maslac te ih lagano miksaj mikserom.
Polako dodaj prethodno umućena jaja, žumanjke i mlijeko. Zatim dodaj rum, koricu limuna i naranče i miksaj 5 minuta. Potom smjesu prebaci na podlogu posutu brašnom i zamijesi.
Tijesto prebaci u posudu posutu brašnom i ostavi dok ne postigne dvostruko veći volumen. To obično traje do 2 sata.
Kada se tijesto digne, ponovno ga premijesi.
Nasjeckaj tamnu čokoladu i ubaci komadiće u smjesu, a potom ju ponovno lagano izmiksaj.