Proljetno čišćenje <br/> organizma

Proljetno čišćenje
organizma

Kako bi se naš organizam pročistio od sve teške i masne hrane koju smo konzumirali proteklih dana, pravo je vrijeme za detoksikaciju ili čišćenje organizma. Osim što pozitivno djeluje na organizam, detoksikacija podiže energiju, poboljšava cirkulaciju krvi i puni tijelo zdravim hranjivim tvarima. U nastavku ti donosimo neke od najpopularnijih metoda čišćenja organizma. 
Slika 1

Detoksikacija pomoću biljnih čajeva  
 

Osim što pomažu u izbacivanju toksina iz organizma, čajevi ubrzavaju metabolizam i pomažu u topljenju masnih naslaga. Jedan od najpopularnijih detox čajeva je zeleni čaj, kojeg često nazivaju najzdravijim čajem na svijetu. Osim njega, možeš konzumirati i čaj od koprive, koji osim što čisti i poboljšava krv, pozitivno djeluje na gušteraču i stimulira rad crijeva. Osjećaj sitosti dobit ćeš pomoću čaja od đumbira koji je snažan antioksidans i pospješuje probavu.  

 

 

Slika 2

Detoksikacija sirovom hranom 
 

Sirova hrana bogata je enzimima, stoga je i ovo odličan način čišćenja organizma. Ovakav način prehrane temelji se na konzumaciji namirnica biljnog podrijetla, te se unosi svježe voće i povrće, bobičasto voće, sjemenke i biljke u sirovom stanju. Namirnice možeš pripremiti u obliku kaša ili cijeđenih sokova. Preporučuje se konzumirati sirove namirnice pet puta dnevno, a kako  bi ovakav način prehrane bio što djelotvorniji dan možeš započeti unosom tople vode s limunom.  

 

 

 

Slika 3

Detoksikacija pomoću sokova 
 

Još jedna od metoda za koju su ti potrebni jednostavni sastojci je detoksikacija pomoću cijeđenih sokova. Tijekom ovakvog načina čišćenja organizma ne preporučuje se konzumacija hrane te traje od jedan do tri dana. Svježe voće i povrće sadrži mnoštvo minerala i vitamina koji pomažu u čišćenju organizma. Sve što će ti trebati je sokovnik i raznoliko voće i povrće ovisno o tvojim željama. Savjetujemo ti da se prije konzumacije ovakve metode detoksikacije konzultiraš sa svojim liječnikom. 


Koju god od ovih metoda odabereš, zasigurno nećeš pogriješiti, a nakon detoksikacije ćeš se osjećati bolje i imat ćeš više energije.