Vježbaj iz udobnosti <br/> svog doma!

Vježbaj iz udobnosti
svog doma!

Ovih se dana, silom prilika, krećemo manje u odnosu na uobičajene navike. Pohvalno je da se pridržavamo pravila i ostajemo kod kuće, ali manjak aktivnosti loše djeluje na naše tijelo. Zato je potrebno svaki dan izdvojiti malo vremena za tjelovježbu. 
Postoje razni načini koji će ti pomoći da čak i u kućnom okruženju održiš formu. Važno je pred sebe postaviti realne ciljeve i pridržavati se isplaniranog rasporeda. Ključ uspjeha često leži u održavanju razine motivacije. U tom kontekstu, dobro je svaki odrađeni trening percipirati kao uspjeh, a pomoći će i bilježenje rezultata te praćenje vlastitog napretka.

 
 

Pripremili smo nekoliko načina koji će ti pomoći da kroz kućne treninge održiš dobru formu:

Mobilne aplikacije
Otkad si uglavnom ili cijelo vrijeme kod kuće, provodiš više vremena na svojem pametnom telefonu. Iskoristi to kao prednost i vježbaj uz mobilne aplikacije. Dostupne su ti aplikacije za jogu, pilates, vježbe snage, kardio treninge i brojne druge načine. Većina aplikacija je besplatna, a nudi mnoštvo sadržaja i mogućnost praćenja rezultata.
Neki od prijedloga koje bismo ti predložili: Sworkit, Nike+Training Club, Daily Yoga, MyFitnessPal.
 
Youtube ili Facebook streamovi
Ako inače vježbaš s trenerom ili ti jednostavno treba dodatna motivacija, nude ti se brojni online prijenosi zajedničkih treninga. O njima možeš saznati putem društvenih mreža, specijaliziranih portala ili jednostavno pretražiti YouTube bazu. Osjećaj pripadnosti grupi u ovakvim aktivnostima pruža željenu motivaciju. Uz to, ovaj tip vježbanja ima fiksno određene termine, tako da opcija odgađanja ne postoji. 
 
Vježbanje s djecom
Razlog neprakticiranja kućnog ili bilo kojeg drugog treninga često su djeca. To je razumljivo, no trening uz djecu je moguć. Postoje brojni Youtube tutoriali i programi tjelovježbi za djecu. Osim što ćeš održati vlastitu formu, uključivanjem najmlađih članova animirat ćeš i njih same i osigurati novu dozu zabave za cijelu obitelj. Klinci će se dobro zabaviti i jedva će dočekati zasluženi obrok ili poslijepodnevno spavanje.